Няма хора без недостатъци и винаги ще се намери някой, който

...
Няма хора без недостатъци и винаги ще се намери някой, който
Коментари Харесай

3 фрази, които бързо неутрализират всяка критика

Няма хора без дефекти и винаги ще се откри някой, който да осъжда вас или това, което вършиме. Уви, малко евентуално никога да не срещнете рецензия, само че можете да се научите да извличате уроци от нея.

Предлагаме ви няколко простички съвета за реакция, тъй че да превърнете всяка рецензия в потребен за вас резултат.

1. Кажете " Да "

Когато чуем рекламация, отправена към нас, първото нещо, което би трябвало да създадем, е да се оправим с страстите си и да признаем правото на другия на лично мнение. Ако човек е събрал храброст да приказва на глас за това, което не му харесва, това значи, че е надъхан за разговор и ви приема насериозно. В такова държание има доста повече откровен интерес, в сравнение с в мълчанието и възхвалата.

Опитайте се да се поставите на мястото на другия и да се съгласите с него. В последна сметка, когато човек се оплаква, той чака да бъде отритнат – такава е нашата природа. Но когато вместо да срещне напрежение и опозиция чуе „ благодаря ”, той се озовава в положение на „ позитивно комплициране ”. След като кажем „ Да! ” в отговор на упрека, към този момент сме подготвени да разберем какво тъкмо се е случило и да влезем в същински разговор.

 2. " Но... "

Твърденията на близките не постоянно съответстват с нашето схващане за обстановката. Ето за какво е значимо да изразите своята позиция, само че през справедлива информация, а не като опити за оправдания. Така нашият събеседник ще разбере, че се пробвате да разберем какво се е случило. Всъщност хората са подготвени да одобряват доста, в случай че получават пояснения, поднесени с почитание. 
Нашето „ само че “ ни оказва помощ да не се плъзгаме в позицията на „ както желаете “. Дори като признаваме правото на различен да предяви иск, не трябва да е за сметка на личната ни позиция.

 3. " Нека да… "

След като изслушаме жалбата и изразим стимулираната си позиция, е значимо да се опитаме да вземем взаимно решение. За да разбере индивидът насреща, че сме „ от едната страна на барикадите “, би трябвало да създадем съответни, градивни оферти. Ако отговорим на недоволството в следната поредност „ Да – само че – дано... “, тогава отрицателната противоположна връзка работи за нас и ни оказва помощ освен да научим доста потребни неща и да поправяме нещо в държанието или работата си, само че и да подобрим връзките с различен човек.

Правото да грешиш

Ясно е, че слушането на недоволства и рецензии не е елементарно, а още по-трудно е да го вършиме с изгода за себе си. Някои хора възприемат даже незначителната рецензия като причина за спиране на връзките, а всяко отрицателно мнение по техен адрес като засегнатост. Но колкото повече човек е отворен за развиването си, толкоз повече той признава правото на битие на разнообразни отзиви за себе си и своите действия. Той схваща, че може да бърка. Признавайки правото на неточности, ние не губим сила, с цел да ги крием от себе си и другите. И колкото по-малко се опасяваме да не създадем неточност, толкоз по-малко стрес изпитваме, толкоз повече шансове имаме за триумф. Ако сме отворени за възможна рецензия, отправена към нас, то разширяваме кръга на потребна информация и кръга на хората, от които тя идва, а оттова и опциите си да продължим напред и да се развиваме.

По материали от Little Things / източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР